foto-_j0a8696

Tudor Copaci către experții Băncii Mondiale: „Consumatorul final trebuie să simtă pozitiv reformele din sistemul energetic”

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, a avut recent o întrevedere cu grupul de experți ai Băncii Mondiale. În cadrul întâlnirii a fost discutat Proiectul de îmbunătăţire a eficienţei sistemului alimentării centralizate cu energie termică și Planul de acțiuni privind eficientizarea activităților aferente furnizării termice.

Tudor Copaci a ținut să menționeze că apreciază susținerea partenerilor internaționali și interesul pe care aceștia îl au pentru dezvoltarea sistemului energetic din Republica Moldova.

„Suportul acordat țării noastre pe acest segment este unul necesar. De aceea sunt deschis pentru continuarea unui dialog constructiv, care va avea un impact pozitiv pentru operatorii din sectoarele reglementate de ANRE, dar și pentru consumatori. În calitate de manager voi pune accent pe protecția și informarea corectă a consumatorului  final”, a declarat directorul ANRE.

La rândul său, Sandu Ghidirim, specialist principal în sectorul energetic al Băncii Mondiale, lider de echipă, a comunicat faptul că experții Băncii Mondiale au analizat progresele înregistrate în ultima perioadă în sectorul energetic din Republica Moldova.

„La moment este foarte importantă finalizarea programului de asistență tehnică în sprijinul consolidării capacităților instituționale și tehnice ale ANRE”, a subliniat oficialul.

Menționăm că activitatea a fost propusă pentru finanțare de către Guvernul Suediei, prin intermediul unui fond fiduciar administrat de Banca Mondială.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green