1811_513898_img2

Tudor Ulianovschi a discutat cu ministrul ucrainean despre gestionarea proceselor de reglementare a conflictelor secesioniste

Cooperarea în gestionarea proceselor de reglementare a conflictelor secesioniste, precum și alte aspecte legate de securitatea naţională, regională și cea internațională au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ministrul ucrainean pentru problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor strămutate intern, Vadim Cernîş.

Tudor Ulianovschi și Vadim Cernîş au efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile de pe agenda procesului de reglementare transnistreană în formatul „5+2”, dar şi aplicabilitatea acordurilor de la Minsk, asigurându-se reciproc de susţinere necondiţionată care vine să reconfirme obiectivele celor două state vecine de reîntregire teritorială în limitele graniţelor recunoscute internaţional.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a condamnat așa-zisele „alegeri” locale, desfășurate la 11 noiembrie curent, de formațiunile paramilitare din regiunea Donbas a Ucrainei, declarând că acestea constituie o încălcare a legislației ucrainene și o sfidare a acordurilor de la Minsk şi principiilor dreptului internaţional.

În context, Tudor Ulianovschi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația instabilă din estul Ucrainei, care vulnerabilizează climatul de securitate regional și european, subliniind că perpetuarea ostilităţilor în această regiune reclamă acțiuni adecvate din partea actorilor-cheie.

În cadrul dialogului a fost abordate chestiuni legate de ameninţările hibride la adresa securităţii regionale, fiind subliniată importanţa concertării eforturilor pentru contracararea acestora.

Foto: mfa.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green