12593739_1038657166156810_7079281274414484424_o

Termenul acordat guvernanților a expirat! Candu cheamă din nou liderii protestatarilor la dialog

Astăzi, la ora 17:00, expiră termenul ultimatumului înaintat de către protestatari duminica trecută. În acest sens, președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat că speakerul Andrian Candu i-a invitat pe liderii manifestanților la masa de dialog în dimineața zilei de mâine. 

„Am fost acum contactat de către președintele Parlamentului care ne invita pentru mâie, la ora 09:00, la Reședința de Stat pentru a ne propune unele soluții de depășire a crizei politice. Înțeleg ca au analizat rezoluția mitingului de protest și sunt gata sa vina cu propuneri. Reiterez poziția fermă: dizolvarea parlamentului si alegeri parlamentare anticipate, modificarea Constituției si alegeri directe ale Președintelui țării, eliberarea instituțiilor de stat din captivitate (CEC, BNM, Procuratura Generala, CCA, CNA …)”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că pe parcursul săptămânii trecute, Andrei Năstase, Renato Usatîi și Igor Dodon au organizat în comun mai multe manifestații de amploare la Chișinău. Zeci de mii de moldoveni din toate raioanele țării s-au adunat în capitală pentru a cere organizarea alegerilor anticipate și scoaterea statului din captivitatea „regimului dictatorial-criminal”. Duminică, protestatarii au înaintat un ultimatum guvernanților, cerând dizolvarea Parlamentului. În caz contrar aceștia spun că vor bloca traseele naționale și vor recurge la acțiuni de nesupunere civică.

Foto: Parlamentul RM via Facebook

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Mihast at |

  Termenul a fost acordat pentru ca guvernul sa dimisioneze, dar nu pentru a continua careva discutii.

  Reply
 2. Jora at |

  Cerintele protestatarilor sunt simple, demisia si punctum.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green