53fa5312a67ba3d4ff74e0bec2b7cdc3

Un avocat din Chişinău, deferit justiţiei. Acesta a pretins 14.500 de euro de la un bărbat pentru a influenţa decizia unor magistraţi

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare instanței de judecată cauza penală în privința unui avocat din capitală, învinuit de trafic de influență. În perioada lunii octombrie a anului 2018, acesta a pretins și primit 8.000 de euro de la un cetăţean, susţinând că are influenţă asupra unor magistrați ai Curții de Apel Chișinău şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă în privinţa unui condamnat.

Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel urmau să dispună transferul persoanei, condamnate de un stat străin, pentru continuarea executării pedepsei în instituțiile penitenciare din Republica Moldova cu recalificarea acțiunilor condamnatului. După ce a primit întreaga sumă, avocatul a mai pretins şi primit 5.000 de euro sub pretextul că cele 8.000 de euro nu ar fi fost suficiente.

Deşi avocatul primise deja 13.000 de euro – bani destinaţi pentru influenţarea magistraţilor de la Apel – Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins recursul, eşuând planurile avocatului. Reieşind din circumstanţele noi, avocatul a mai pretins suplimentar 1.500 de euro. De data aceasta, învinuitul susţinea că are influenţă asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, şi că îi poate convinge să aplice amnisitia în privința condamnatului.

Amintim că, la 13 februarie curent, avocatul a fost reţinut în flagrant, imediat după ce a primit ultima sumă de bani. Acesta este învinuit de trafic de influenţă, vină pe care și-a recunoscut-o integral.

Foto: bani.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green