61010163_2677835222245251_8671799378786123776_n

Un băiat de 17 ani din Comrat s-a înecat la scăldat

Un minor în vîrstă de 17 ani s-a înecat ieri într-un bazin acvatic din localitatea Svetlîi, raionul Comrat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență, băiatul a mers cu un grup de prieteni pentru a se scălda în iazul din prejma satului. Adolescentul a intrat primul în apa şi și-a îndemnat colegii să-l urmeze.

În scurt timp acesta a mers mai departe şi nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Panicaţi, copii au alertat localnicii, iar la ora 16:35 a fost recepţionat apelul de urgenţă la Serviciul 112. La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului.

Amintim că în urmă cu câteva zile un alt băiat în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa într-un bazin acvatic din localitatea Cunicea, raionul Floreşti. În acest context IGSU atenționează oamenii să nu permită minorilor aflarea de unii singuri în prejma bazinelor acvatice. Mai mult, este contraindicat scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare.

De la începutul anului 7 persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice, dintre care 2 copii.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green