uyt

Un bărbat din Cricova este cercetat penal pentru trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene

Un cetățean moldovean a fost reținut în apropierea satului Crocmaz, după ce a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Motivul invocat de bărbat ar fi pașaportul expirat și lipsa resurselor financiare pentru achitarea unei amenzi, aplicate de autoritățile ucrainene.

În jurul orei 07:15, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Caplani, aflată în misiune de serviciu, a observat pe direcția localităților Starokazacie – Crocmaz o persoană care se deplasa dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. După o perioadă de monitorizare a acesteia, polițiștii de frontieră au intervenit pentru verificările de rigoare. Bărbatul fost legitimat în baza buletinului de identitate ca cetățean moldovean de 57 de ani, cu viză de domiciliu în orașul Cricova.

Ca urmare a unei discuții cu conaționalul, acesta s-a aflat pe teritoriul Ucrainei din 2016, iar acum un an i-a expirat pașaportul. La tentativa trecerii legale a frontierei prin punctul de trecere Palanca, cât și prin punctul de trecere Starokazacie, i-a fost refuzat de către autoritățile ucrainene și direcționat pentru a-și perfecta un titlu de călătorie, inclusiv fiind amendat pentru depășirea termenului de ședere pe teritoriul Ucrainei. Aceste fapte au și stat la baza ilegalității comise, bărbatul a trecut clandestin frontiera moldo-ucraineană.

În prezent, organul de urmărire penală din cadrul Direcției regionale EST cercetează cazul. Cetățeanul moldovean riscă amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green