1014414445

Un copil de la Centrul „Vatra” a murit intoxicat cu monoxid de carbon, fiind încuiat singur într-o încăpere! Managerul instituției și un subaltern, trimişi in judecată

Procurorii au expediat în instanța de judecată dosarul în care figurează managerul Centrului de plasament temporar al copiilor şi tinerilor orfani în perioada postinstituţională „Vatra” şi a unui angajat al centrului.

Aceștia sunt învinuiţi de comiterea torturii, care din imprudenţă a cauzat decesul unui copil. Este vorba despre cazul intoxicării mortale cu monoxid de carbon a unui minor, izolat pe 30 noiembrie a anului trecut într-o cameră în instituţie. Băiatul de 11 ani a fost găsit a doua zi dimineață, fără suflare, sub patul pe care fusese pus să doarmă. Minorul a murit otrăvit cu monoxid de carbon după ce salteaua de pe pat a luat foc, iar uşa din încăpere nu putea fi deschisă din interior.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, femeia și complicele său riscă pedepse de până la 8 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În cadrul investigaţiilor, procurorii au mai stabilit că Centrul plasa minori în Serviciul de urgenţă, în lipsa unui regulament care ar statua buna organizare şi funcţionare a unui astfel de serviciu specializat.

De notat că, legalitatea acţiunilor persoanelor publice din cadrul Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului a Primăriei municipiului Chişinău aferent organizării funcţionării Centrului de plasament, sunt investigate în cadrul unei cauze penale, disjunse intr-o procedură separată.

Foto: sputnik.kg

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green