dyhfc

Un cuplu de tineri, reținut la frontieră! Cei doi au fugit de acasă și intenționau să ajungă ilegal în Ucraina

Un tânăr și o domnișoară, fără acte de identitate, au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal granița de stat. Cercetările ulterioare au scos la iveală și faptul că unul dintre aceștia era căutat de Poliție pentru săvârșirea unei infracțiuni pe teritoriul țării. 

Cei doi au fost observați de patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița în timp ce înaintau pe jos spre ieșirea din țară. Aceștia au fost reținuți la aproximativ 30 metri de linia frontierei. Deoarece nu dețineau niciun act de identitate, dar și nici nu-și puteau justifica scopul aflării în zonă, tinerii au fost conduși la Sector pentru cercetări.

Astfel, în rezultatul investigațiilor s-a aflat că este vorba despre doi cetățeni moldoveni, de etnie romă, cu vârste de 20 și 25 de ani, locuitori ai orașului Glodeni și orașul Edineț. În cadrul audierilor, persoanele au recunoscut că intenționau să ajungă ilegal în Ucraina, deoarece nu au perfectate documentele de călătorie, dar și din considerentul că părinții s-ar opune dragostei dintre aceștia.

Cercetările adiționale au scos la iveală și faptul că tânărul este anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție Edineț pentru comiterea infracțiunii de furt.

În prezent, persoanele sunt cercetate penal pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat și riscă să se aleagă cu amendă în mărime de 750 unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani. Totodată, tânărul a fost deferit organului de poliție pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green