criminal_justice_hammer_600x315_75282900

Un funcționar de la Pretura Buiucani, amendat și privat de dreptul de a ocupa funcții publice după ce a estorcat mită de la un agent economic

Factorul de decizie din cadrul Preturii Buiucani, cercetat penal într-un dosar de corupţie, a primit sentința de condamnare. Acesta a estorcat de la un agent economic 20.000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

Potrivit denunţătorului, vicepretorul susţinea că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic și drumul public.

După ce agentul economic i-a achitat jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alți bani, funcționarul l-a ameninţat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicaţie să fie demolat gardul de metal.

De menționat că, funcționarul nu își recunoaște vina, dar instanța de judecată l-a recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu-i o pedeapsă cu amendă în mărime de 60.000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Foto: publika.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green