jh

Un grup de elevi din capitală va participa la Olimpiada Internațională Școlară de la Moscova în septembrie

Un grup de 8 elevi din instituțiile preuniversitare din municipiul Chișinău vor participa la cea de-a IV-a ediție a „International Olympiad of Metropolises”, care se va desfășura în perioada 1 – 6 septembrie 2019, la Moscova, Rusia.

Capitala rusă găzduiește anual competiția școlară de talie mondială, la care participă echipe de copii cu vârste de 14-18 ani, la 4 discipline școlare: matematică, informatică, chimie și fizică.

O invitație de participare în acest sens, a fost adresată Administrației publice locale Chișinău în cadrul unei întrevederi a Primarului general interimar, Adrian Talmaci, cu reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la Chișinău și ai Centrului Rus de Cultură și Știință din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, părțile și-au arătat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domeniul educației și culturii, inclusiv prin proiecte de dezvoltare profesională și schimb de experiență.

Menționăm că în zilele 1 – 6 septembrie, la Moscova, se va desfășura și Conferința Internațională a managerilor din domeniul educației, eveniment la care vor participa și reprezentanți ai subdiviziunii municipale de profil.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green