51724470_564289927410016_5098001849638715392_n

Un interlop, reținut pentru șantaj! Încasa „taxe” de la persoanele cu afaceri în domeniul transportului de pasageri – (VIDEO)

Din octombrie 2018 până în luna februarie 2019, polițiștii și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat acțiunile unui grup infracțional.

Sub diferite pretexte, printre care și acordarea așa-zisei „protecții” din partea interlopilor, prin şantaj și amenințări, indivizii încasau permanent anumite „taxe” ilegale de la persoanele ce desfășurau afaceri în domeniul transportului de pasageri prin punctul de trecere a frontierei „Otaci – Moghiliov-Podolischii”.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigație, a fost identificat organizatorul grupului infracțional, un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale, anterior fiind afiliat organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul hoț în lege, Vladimir Moscalciuc.

La 8 februarie curent, suspectul a fost reținut în flagrant în Chișinău, în momentul primirii de la una dintre victime a unei tranșe din „taxa” impusă acesteia pentru protecție.

La demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile. Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării tuturor complicilor învinuitului, precum și altor persoane care au avut de suferit în urma activităților ilicite ale grupului infracțional.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green