law-firm-hd-wallpaper-1080p

Un libanez, trimis în judecată pentru declaraţii mincinoase în dosarul foștilor consuli implicați în schema de falsificare a actelor pentru cetățenii arabi

Un libanez va compărea pe banca acuzaţilor pentru prezentarea, cu bună ştiinţă, a declaraţiilor mincinoase în cauza penală de învinuire a fostului Consul Onorific al Siriei în Republica Moldova, precum şi a fostului Consul General al Republicii Moldova la Istanbul, Turcia. 

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a libanezului în judecată. Pentru fapta sa, cetățenul riscă amendă de până la 57.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Potrivit procurorilor, pe 18 septembrie 2017, aflându-se la sediul Procuraturii Anticorupţie şi fiind prevenit asupra răspunderii ce o poartă pentru declarații mincinoase, libanezul a prezentat depoziţii false în cadrul confruntării cu fostul Consul Onorific al Siriei la Chişinău, acuzat, la rândul său, de corupere activă.

Astfel, învinuitul a minţit că intenţia de corupere a persoanei publice a fost a sa, în realitate, acesta fiind determinat la un comportament corupţional de către fostul Consul Onorific al Siriei la Chişinău. În baza acestor declaraţii, a fost emisă ordonanţa de scoatere de sub urmărirea penală, pentru un capăt de acuzare, a fostului Consul.

De notat că, anterior, atât în cadrul audierii de către procurori, cât şi în faţa judecătorului de instrucţie, acesta a confirmat determinarea sa de către Consulul onorific al Republicii Arabe Siriene în Republica Moldova să ofere Consulului General al Republicii Moldova în oraşul Istanbul, Republica Turcia a anumitor sume pentru a grăbi îndeplinirea unei acţiuni în exercitarea funcţiei sale.

Amintim că acum trei luni, Procuratura Anticorupţie a trimis cauza penală de învinuire a Consulului general al Republicii Moldova la Instanbul sub acuzaţia de corupere pasivă, comisă de către o persoană cu funcţie de demnitate publică. Împreună cu acesta, au fost deferiţi justiţiei Consulul onorific al Siriei în Republica Moldova şi fratele acestuia, ambii învinuiţi de comiterea coruperii active, în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică.

Foto: ligamine.in

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green