nbv

Un locuitor al orașului Codru, arestat pentru 30 de zile! Bărbatul recruta moldovence pentru „muncă bine plătită” în Rusia, care ulterior erau exploatate silnic

Un moldovean de 41 de ani, locuitor al orașului Codru, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, fiind documentat într-un dosar penal pentru trafic de ființe umane. Forțele de ordine au depistat la domiciliul acestuia mai multe probe ce i-ar demonstra vina.

În cadrul perchezițiilor, echipa mixtă a depistat 23 de pașapoarte ale cetățenilor Republicii Moldova, anunțuri informative destinate racolării victimelor, carnete cu notițe și mijloace financiare dobândite pe cale infracțională. Documentele ridicate aparțineau persoanelor cu vârstă aptă de muncă, dar și multe din acte erau pe numele minorilor.

Conform schemei infracționale, bănuitul avea rolul de recrutare, transportare și cazare a persoanelor în Federația Rusă. Ajunse la destinație, persoanele locuiau în condiții inumane și erau exploatate prin muncă silnică.

Investigarea cazului, sub toate aspectele legale, s-a realizat pe parcursul ultimelor șase luni. Dacă va fi dovedită vinovăția bărbatului și implicarea sa în săvârșirea infracțiunii de trafic de ființe umane, acesta riscă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

bn

Foto/Video: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green