arrested_doctor_handcuffs_fb

Un medic de la Penitenciarul Pruncul, trimis în judecată pentru neglijență soldat cu decesul unei deţinute

Procuratura Chişinău a trimis în instanță cauza penală de învinuire a unui medic – endoscopist din cadrul Secţiei medicină generală a Penitenciarului nr.16-Pruncul,  acuzat de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unei pacientei.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2017, aflându-se în sala de diagnostic din cadrul Penitenciarului Pruncul, în timpul efectuării bronhoscopiei cu biopsie unei deținute în vârstă de 27 de ani, medicul a încălcat din neglijență regulile de acordare a asistenței medicale, ca rezultat, peste două ore, survenind moartea femeii.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, decesul deţinutei a survenit în rezultatul şocului anafilactic – reacţie alergică la introducerea medicamentelor anestetice, ce se confirmă prin alte modificări patologice depistate la necropsie şi adeverite prin datele de laborator histologice.

Experţii au concluzionat că, necesitatea efectuării bronhoscopiei deţinutei nu a fost argumentată, consecinţele actului medical generând dezvoltarea şocului anafilactic, ca reacţie alergică la Lidocaină, iar din cauza evoluţiei fulminante, pacienta a decedat.

Medicul în vârstă de 43 de ani activează în această funcţie începînd cu anul 2010, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 3 ani închisoare cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Foto: snopes.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green