rrr_0

Un membru al organizației criminale „Patron”, reținut pentru șantaj și amenințare cu moartea

Un grup criminal specializat în infracțiuni grave și deosebit de grave, membrii căruia fac parte din organizația „Patron”, a fost documentat de procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale și ai Procuraturii Strășeni.

Suspecții ar fi șantajat și estorct bani în sumă de la 2.500 lei până la 1.000 euro, de la mai multe persoane, sub diferite pretexte inventate, amenințându-i cu moartea.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii l-au reținut pe așa numitul „supraveghetor” al organizației, domiciliat în satul Sireți, raionul Strășeni, în vârstă de 50 de ani, anterior condamnat pe infracțiuni similare. La moment, acesta este arestat pe un termen de 30 de zile.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiliu și în automobil au fost ridicate droguri, muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține suspectului, precum și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală cercetată.

Actualmente, se întreprind  măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul dezmembrării grupului criminal organizat și acumularea probelor pertinente în privința complicilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani închisoare.


Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green