ds

Un microbuz care circula în UE cu certificatul de înmatriculare falsificat, reținut în punctul de trecere Leușeni

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au reținut un microbuz pentru care s-a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai mult decât atât, acesta era reutilat fără acordul autorităților de rigoare. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 4 ianuarie.

Pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 46 de ani, la volanul unui Mercedes 312D cu numere de înmatriculare moldovenești. În cadrul controlului de frontieră, printre documentele de călătorie și cele pe microbuz s-a depistat certificatul de înmatriculare, care avea mai multe semne incontestabile de falsificare. A dat de bănuit însăși faptul că astfel de modele nu se mai eliberează din anul 2012, iar acesta figura cu data din martie 2017.

Luat la întrebări și supus verificărilor minuțioase, conducătorul auto a prezentat polițiștilor de frontieră cel de-al doilea certificat de înmatriculare, original. Din spusele acestuia s-a aflat că încurcase documentele pe care trebuia să le prezinte în Uniunea Europeană și la intrarea în R. Moldova. Totodată, șoferul a precizat că nu cunoștea despre falsul depistat, deoarece fusese rugat de un conațional, contra sumei de 100 euro, să realizeze o rută tur-retur în Germania, cel din urmă i-a și pus la dispoziție toate documentele pentru mijlocul de transport.

Documentul falsificat a fost ridicat, iar microbuzul indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Cetățeanul moldovean și-a continuat călătoria, dar deja în calitate de pasager.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green