60791689_2677954552233318_6987907946596270080_o

Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis la Lozova

Un nou post de salvatori voluntari a fost inaugurat în localitatea Lozova, a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă cu susținerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Apariția noului post de pompieri a fost posibilă grație inițiativei autorităților publice locale, dar și programului polonez Polish Aid.

Postul ce va servi forța primară în caz de situații excepționale pentru 15 mii de locuitori din satele Stejereni, Dolna, Lozova, Vorniceni, Micleușeni și Huzum. În cadrul postului vor activa 9 pompieri voluntari, care vor interveni în diverse situații de risc.

La deschiderea remizei pompierii civili au primit o autospecială de model „Tatra”, oferită de salvatorii polonezi. Angajații IGSU vor acorda asistența metodică și practică necesară pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Bugetul total al proiectului a fost estimat în valoarea de peste 157 mii lei.

Conform informației IGSU, acesta este al paisprezecelea post de pompieri voluntari deschis în Republica Moldova. Salvatorii din stațiile voluntare intervin primii în situațiile de risc produse în localitățile în care aceştia activează, respectiv diminuînd suma prejudiciilor, dar și consecințele incendiilor.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green