59705322_2648195888542518_1248704399203631104_o

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna – (VIDEO)

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Cojușna a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale, dar și cu suportul pompierilor voluntari din Austria.

Acesta va oferi siguranța pentru mai mult de 7.000 mii de localnici din localitatea Cojușna. La ceremonia oficială de deschidere a postului au participat reprezentanții IGSU, dar și autoritațile publice locale. Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa 16 pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către pompieri voluntari din Austria, iar specialiștii IGSU vor acorda și pe viitor asistența metodică și practică pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Mai mult, IGSU în colaborare cu pompierii voluntari din Austria au oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unității echipamentul necesar, dar și o autospecială de tip „Mercedes”.

Conform informației IGSU, acesta este al treisprezecelea post de salvatori pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale.


Foto/Video: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green