judge

Un polițist de la Secţia Supraveghere Transport va fi judecat pentru corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor

Un inspector al Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău va compărea în instanţa de judecată pentru mai multe capete de acuzare. Mai exact, acesta este acuzat de corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor.

Potrivit procurorilor, în septembrie 2014, inspectorul s-a deplasat la faţa locului unui accident rutier din capitală, unde a pretins şi primit de la şoferul care se afla în stare de ebrietate 50 de euro pentru a întreprinde acţiuni în vederea evitării tragerii la răspundere penală a ultimului. Deoarece acțiunile inspectorului erau declarative, dosarul referitor la accidentul rutier a fost transmis spre examinare altui colaborator de poliție.

În continuare, inspectorul a mai pretins suplimentar de la şofer 1.000 de euro pentru a influenţa colegul de serviciu, responsabil de caz, să nu pornească dosar penal pe numele şoferului, bani pe care i-a primit mai târziu, sub controlul organului de urmărire penală.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale. Deşi procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, poliţistul nu a urmat indicaţiile procurorilor şi nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluţionate. Toate materialele menționate supra au fost depistate în cadrul percheziţiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartuşe de vânătoare, păstrate ilegal.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a poliţistului instanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă până la 5 ani închisoare, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 2.886 lei.

Imagine simbol: bizlaw.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green