1

Un polițist și-a riscat viața salvând o femeie din sectorul Botanica al capitalei

La 15 iulie în jurul orei 14.30, la serviciul specializat 112 a fost înregistrată informația, precum că pe str. Hristo Botev din sectorul Botanica al capitalei, unei doamne i-a fost provocată o plagă de cuțit. Imediat, la adresa numită s-au deplasat angajații poliției și ambulanța. Pentru a se eschiva de la fața locului, la intrare în scara blocului, din loc ascuns individul i-a aplicat o lovitură cu cuțitul unuia dintre polițiștii prezenți.

Colegul acestuia, evaluând pericolul, a reacționat rapid, aplicând arma de foc din dotare și efectuând o împușcătură în direcția atacatorului, într-o zonă non-letală, rănindu-l în picior, ultimul fiind imobilizat și reținut. Polițistul a acționat în temeiul Legii 218 din 19.10.2012, privind modul de aplicare a forţei fizice, a mijloacelor speciale şi a armelor de foc.

Atât omul legii, cât și făptașul au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

A fost stabilită identitatea atacatorului. Este vorba despre un locuitor al capitalei, în vârstă de 40 de ani, care locuia pe adresa respectivă împreună cu mama sa și pe care a rănit-o inițial cu cuțitul, în urma unui conflict.

La moment, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele respectivului caz și vor califica acțiunile individului conform legislației în vigoare.

Inspectoratul General al Poliției precizează că nu va tolera atentatele la viața și sănătatea angajaților și va întreprinde, în continuare, măsurile necesare pentru a proteja societatea de persoanele periculoase.

foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green