img2

Un profesor din Hîncești a ajuns în vizorul CNA, după ce a cerut bani de la un student ca să-i „garanteze” notă maximă la teza de licență

Un profesor de la un Colegiu din Hîncești a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce ar fi cerut bani de la un student. Bărbatul este acum cercetat penal, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit CNA, s-a stabilit că profesorul ar fi pretins și primit remunerări ce nu i se cuvin, în sumă de 3.500 de lei, pentru a favoriza studentul la susținerea tezei de licență, astfel încât acesta să obțină o notă maximă.

În cadrul urmăririi penale au fost întreprinse măsuri speciale de investigație în vederea acumulării materialului probator. Astfel, banii estorcați au fost transmiși profesorului sub controlul CNA.

Transmiterea celei de a doua tranșe s-a soldat cu prinderea în flagrant delict a acestuia. Profesorul a fost reținut, însă în urma încheierii acordului de recunoaștere, a fost eliberat de procurori.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Foto: careerxls.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green