g

Un proiect de dezvoltare regională ce prevede construcția unui drum în comuna Hârtop din Cimișlia va fi finalizat în curând

Un drum cu o lungime totală de 5,6 km, din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, construit și reabilitat în cadrul proiectului investițional „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 – RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop- la rețeaua de drumuri naționale”, va fi finalizat în curând. Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), responsabili de implementarea eficientă a proiectului au efectuat o vizită de monitorizare la fața locului.

„Valoarea totală a proiectului constituie circa 38 milioane de lei și are drept obiectiv asigurarea unei conectivități durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud, contribuind astfel la dezvoltarea economică a localităților vizate în proiect și având impact pozitiv asupra fluxurilor de investiții în regiune. Banii sunt oferiți din bugetul statului prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională”, a menționat Directorul ADR Sud, Maria Culeșov, în cadrul vizitei de monitorizare a lucrărilor de construcție.

La fața locului, reprezentanții companiei responsabile de efectuarea lucrărilor de construcție a porțiunii de drum au explicat că după executarea lucrărilor de construcție și amenajare a trotuarului pe ambele părți ale drumului, inclusiv, amenajarea intrărilor în curți și de așternere a stratului de cernoziom, s-a purces la construcția îmbrăcămintei asfaltice de uzură cu grosimea de 4,0 cm pe o lungime de 4,0 km în intravilan și a îmbrăcămintei asfaltice cu grosimea de 10 cm pe o lungime de 1,5 km în extravilanul localității. Urmează doar să execute lucrări de amenajare a drumului și de montare a indicatoarelor rutiere.

Potrivit MADRM, proiectul a demarat în toamna anului 2017, până în prezent, fiind construiți 3,1 km de drum între localitățile Hîrtop și Mereni și reabilitată o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sârma – Tomai – Sărăteni – Hârtop – R3.

Grație implementării acestui proiect, comuna Hârtop dispune de o infrastructură rutieră modernă, oferă o perspectivă de dezvoltare economică și altor patru localități: Mereni, Sârma din raionul Cimișlia și Tomai și Sărăteni din raionul Leova.

Foto: madrm.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green