ganaderia-vacas

Un responsabil de la Inspecţia Muncii Căuşeni va ajunge pe banca acuzaților! A impus un bărbat să lucreze gratuit la o fermă de vite luni la rând

Un inspector al Inspecţiei Teritoriale a Muncii Căuşeni va ajunge pe banca acuzaților, fiind învinuit de trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă.

Potrivit procurorilor, în martie curent, învinuitul l-a angajat pe un bărbat la o fermă de vite pe care o administra, luându-i actul de identitate pe care nu i l-a restituit.

În continuare, după ce a muncit aproximativ patru luni, bărbatul a solicitat să i se achite munca. Primind refuz, acesta i-a comunicat angajatorului că pleacă de la fermă. Drept urmare, ultimul i-a aplicat mai multiple lovituri, cauzându-i leziuni corporale. După cele întâmplate, bărbatul s-a adresat cu o plângere la Procuratură, în baza căreia a fost pornită o cauză penală.

Actualmente, angajatul Inspecţiei Teritoriale a Muncii Căuşeni are interdicţia de a părăsi localitatea, iar în caz că va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, acesta riscă o pedeapsă de până la 15 ani de detenţie. Norma penală mai prevede şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Imagine simbol: pixhere.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green