medic

Un șef de secție de la un spital din Soroca, reținut de CNA! A estorcat 17.000 de lei de la un bolnav pentru o intervenţie chirurgicală

Şeful Secţiei traumatologie din cadrul unui spital din Soroca a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins de la un pacient 17.000 de lei pentru a-i organiza intervenţia chirurgicală de endoprotezare.

Potrivit denunţătorului, chirurgul i-ar fi spus că stocul endoprotezelor este limitat, iar pentru a ajunge pe masa de operaţie va trebuie să aştepte rândul. Totodată, medicul l-ar fi informat că ar putea să soluţioneze problema contra sumei de 17.000 de lei.

Pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă, medicul fiind reținut ieri în momentul în care pacientul i-a transmis 15.000 de lei sub controlul Centrului. În prezent, bănuitul se află în izolator, fiind reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru corupere pasivă.

De notat că, în 6 luni ale anului curent, CNA a pornit 32 de cauze penale pe diferite fapte de corupţie şi conexe, comise în domeniul ocrotirii sănătăţii.

Foto: oficial.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green