185420

Un șofer, stopat în trafic la scurt timp după ce a trecut granița cu bunuri importate ilegal

Mai multe articole vestimentare pentru copii și maturi, bunuri nedeclarate la trecerea frontierei de stat, au fost reținute de către echipele mobile ale Poliției de Frontieră, pe traseul Leușeni – Chișinău. În cazul dat este cercetat un cetățean moldovean de 37 de ani, șofer al autovehiculului ticsit cu bunuri.

În seara zilei de 29 ianuarie a fost oprit în trafic un Volvo XC 90, la volan aflându-se un locuitor al satului Mileștii Mici, raionul Ialoveni. După verificarea documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au solicitat conducătorului auto să prezente și actele necesare pentru încărcătura care o transporta.

Pentru un număr de 953 de unități vestimentare, bărbatul nu deținea niciun act de proveniență și posesie. Mai mult, acesta a recunoscut că a traversat frontiera prin punctul de trecere Leușeni și nu a îndeplinit formularul de declarație vamală pentru marfă.

Bunurile importate ilegal și unitatea de transport au fost reținute conform procedurii legale. Până la elucidarea circumstanțelor și finalizarea cercetărilor vor fi depozitate la sediul SPF Leușeni.

În urma evaluării lotului de mărfuri se va stabili indicii de calificare a contravenției sau a infracțiunii.

Foto/Video: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green