accident

Un tânăr din capitală a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, deteriorând un alt automobil parcat în stradă

În această dimineață, în jurul orei 05:20, Dispeceratul Secției supraveghere transport și circulație rutieră al Direcției de Poliție Chișinău a fost alertat de comiterea unui accident rutier produs pe str. T. Vladimirescu din sect. Râșcani a capitalei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Ajunși la fața locului polițiștii au stabilit că automobilul Skoda condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, a tamponat un automobil Dacia care era parcat, ambele unități de transport fiind deteriorate.

În cadrul documentării forțele de ordine au simțit miros puternic de alcool de la tânărul care a comis accidentul rutier, acesta fiind supus testării cu alcotest „Drager” în aerul expirat s-a constatat o concentrație de 0.46 mg/l.

Astfel, pentru comiterea accidentului rutier, șoferul riscă 6 puncte de penalizare și 1.500 lei amendă. De asemenea, acestuia  i-a fost ridicat permisul de conducere, iar pe numele lui urmează ai fi pornită o cauză penală pentru „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”, care conform legislației se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Pe parcursul a 72 de ore, angajaţii Secţiei supravheghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au înregistrat şi documentat 154 accidente rutiere soldate cu 5 persoane traumate, dintre care 149 accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green