foto-19

Un tânăr din capitală riscă până la 3 ani de închisoare pentru că a răpit automobilul vecinului

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din Chișinău, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție Ciocana pentru răpirea mijlocului de transport.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 4 august, de către proprietarul automobilului „Volkswagen”, comunicând că i-a fost răpit automobilul din curtea blocului de locuit de pe str. M. Sadoveanu. La locul faptei, proprietarul în vârstă de 44 de ani, a comunicat forțelor de ordine că din locuință au dispărut cheile de la automobil, ulterior când a ieșit afară a depistat lipsa unității de transport. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 100.000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, automobilul răpit a fost depist accidentat în or. Vadul lui Vodă. Ulterior a fost identificat și făptașul care a comis infracțiunea, iar la data de 17 august acesta a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că sunt vecini cu partea vătămată și a pătruns în locuință prin geamul care era deschis, de unde a sustras cheile de la automobil după care l-a răpit cu scop de a se plimba. Individul anterior s-a dovedit a fi judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Actualmente, tânărul este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green