foto-9

Un tânăr din Chișinău, reținut pentru o serie de furturi din locuințe și garaje! Acesta era „ajutat” de trei minori

Angajații Inspectoratului de Poliție Centru au reținut și documentat un tânăr în vârstă de 19 ani și trei minori cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, toți patru domiciliați în capitală, pentru pătrunderea în mai multe locuințe și garaje, de unde au sustras bunuri materiale. Prejudiciu cauzat proprietarilor constiuie 80.000 lei.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii, poliţiştii au constatat că bănuiţii ar fi pătruns în cel puțin 6 locuințe și 11 garaje, prin metoda forţării lacătului de la uşă și a geamurilor, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, când proprietarii nu se aflau la domiciliu.

Respectiv, poliţiştii au depistat lucrurile furate, care au fost  vândute unor persoane la preţuri reduse. În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt, infracțiune care prevede amendă în mărime de la 6.000 lei la 20.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Întrucât bănuiţii sunt minori, ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate. De asemenea, poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

În context, Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător şi să respecte măsurile de siguranţă antifurt.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green