mnb

Un tânăr din Dubăsari, reținut de Poliție! Pregătea omorul unui om de afaceri din Republica Cehă

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, locuitor al raionului Dubăsari, a fost reținut în flagrant, fiind bănuit că ar fi pregătit omorul asupra unui cetățean ceh. Victima a fost salvată grație intervenției prompte a Poliției.

În luna ianuarie curent, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din cadrul IGP în comun cu procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat acțiunile unei persoane, care din interes material și-a creat intenționat condițiile necesare pentru a omorî un om de afaceri de origine cehă, aflat în Republica Moldova.

În cadrul cauzei penale, au fost desfășurate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, fiind acumulate probe care au confirmat intențiile criminale ale suspectului.

La 5 februarie, suspectul a fost documentat în timp ce alegea locul în care intenționa să omoare victima, procura mijloacele necesare pentru comiterea infracțiunii și ascunderea urmelor acesteia, precum și stabilea căile de retragere de la locul fapte.

Pentru realizarea planului său infracțional, bănuitul  avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, mănuși, o mască confecționată artizanal, toate procurate de la o piață din mun. Chișinău.

În aceeași zi, după ora 19:00, în unul din scuarurile din centrul capitalei, unde în prealabil îi fixase victimei o întâlnire, suspectul a fost reținut.

La 7 februarie în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă  închisoare  până la 10 ani.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green