gh

Un tânăr moldovean, depistat la frontieră cu permisul de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au identificat în fluxul de călători un conațional care deținea un permis de conducere falsificat. Incidentul a fost consemnat pe sensul de ieșire din țară.

În jurul orei 16:00, pentru formalitățile de control al trecerii frontierei s-a apropiat un autoturism de model Mercedes, în calitate de pasager fiind legitimat un tânăr moldovean de 25 de ani. Deși pașaportul prezentat era în regulă, comportamentul agitat al tânărului, dar și declarațiile acestuia privind scopul călătoriei sale în afara țării au dat de bănuit angajatului Poliției de Frontieră.

În context, persoana a fost supusă controlului suplimentar, fiindu-i solicitat de a prezenta toate actele ce le deține asupra sa. Ca urmare, acesta a înmanat la control și un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române.

După cercetarea minuțioasă a documentului, polițiștii de frontieră au constatat că este falsificat. Ba mai mult, tânărul a recunoscut la audieri că știa despre contrafacerea actului. Acesta a relatat că acum doi ani, niște conaționali, stabiliți în Franța, i-au propus să activeze în calitate de șofer și tot ei l-au ajutat, contra sumei de 300 de euro, să intre în posesia permisului de conducere.

Conform procedurilor legale, permisul a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-judiciară, iar pe numele cetățeanului moldovean s-a pornit un proces penal pe faptul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. Totodată, tânărul și-a întrerupt călătoria, luând decizia de a face cale întoarsă de la frontieră.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green