h

Un tânăr ucrainean, reținut la frontieră după ce a încercat să treacă clandestin hotarul, având interdicția de a părăsi țara

Un tânăr ucrainean, pe numele căruia autoritățile din Ucraina au aplicat interdicție, a încercat clandestin să ajungă în Republica Moldova, ca ulterior să-și continue călătoria în România. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 l-a surprins în timp ce se deplasa, pe jos, spre localitatea Palanca.

În jurul orei 00:30, operatorul sistemului fix cu termovizor a sesizat patrula Poliției de Frontieră, aflată în misiune de supraveghere, despre prezența unei persoane pe direcția Maiaki-Palanca. Operativ, polițiștii de frontieră au intervenit în regiunea unde a fost observată, fiind depistat un bărbat care s-a legitimat ca cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani.

Întrebat care ar fi cauza trecerii ilegale a frontierei de stat, deși deținea asupra sa pașaportul valabil, tânărul a declarat că anterior a încercat să traverseze hotarul prin punctul de trecere din apropiere însă a aflat că pe numele său este aplicată interdicție de către autoritățile ucrainene. Ba mai mult, din relatările sale s-a aflat că urma să-și continue călătoria până în România, unde era așteptat de rude.

În prezent, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Persoana riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green