4444

Un traficant de droguri din Chișinău, arestat! Își crease un cerc fidel de consumatori cărora le vindea substanțe narcotice – (VIDEO)

Un bărbat de 39 de ani din Chişinău a fost reținut de poliţişti, fiind suspectat de comercializarea drogurilor sintetice pe teritoriul capitalei. Individul nu este la prima abatere, anterior fiind documentat pentru infrcțiuni similare.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Antidrog și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate s-a stabilit că suspectul este membru al unui grup de persoane care distribuie droguri sintetice (AB Chiminaca, PVP) la preţ de 1.000 lei per gram prin intermediul aplicaţiilor Viber, Telegram și WhatsApp.

Astfel, timp de jumătate de an, suspectul și-a identificat un cerc de consumatori cărora le comercializa droguri. Pentru a le vinde, acesta utiliza unitatea de transport personală cu care se deplasa în diferite locuri din capitală, identificând ascunzișuri, unde plasa pachețele cu droguri sintetice. Ulterior, prin intermediul aplicațiilor, bărbatul transmitea poza locului unde se afla pachețelul camuflat.

La 27 decembrie 2017, în fața unui bloc locativ, suspectul a fost reținut în flagrant în momentul comercializării drogurilor unui consumator. Ca rezultat al percheziției corporale a fost depistat și ridicat un pachețel cu droguri sintetice.

Ulterior, oamenii legii au descins şi la domiciliul suspectului, unde au găsit un pachețel de tip zip-lock cu 30 gr.  de droguri sintetice – PVP, 6 blistere cu comprimate Subutex (în total 46 comprimate), 3 pachețele de marijuana, masa totală aproximativ 20 gr, 4 pistoale pneumatice, peste 20 de cartele SIM, folosite la deschiderea conturilor B-Pay, Qiwi, Yandex, 2 telefoane mobile și altele.

Valoarea totală a drogurilor confiscate și scoase din circuitul ilicit, este de aproximativ 70.000 lei. Bărbatul este arestat  pe un termen de 30 de zile și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.


Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green