img_2055661_thumbs_640x480_3229811

Unioniștii anunță proteste la București și Chișinău împotriva ambasadorului SUA James D. Pettit

După ce și-au manifestat în scris nemulțumirea față de declarația lui James D. Pettit, unioniștii anunță că vor ieși în stradă. Platforma „Acțiunea 2012” organizează marți, 30 august, două acțiuni de protest împotriva ambasadorului SUA în Republica Moldova, manifestațiile urmând să se desfășoare în paralel, în Piața Universității din București și în fața Ambasadei SUA de la Chișinău, la ora 10:00. 

„Basarabia e România! Și pentru a arăta acest lucru și ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, vom strânge cărți de istorie în București începând de marți, la ora 10:00. Concomitent, la Chișinău se va organiza un protest similar în fața ambasadei SUA. Veniți cu cărți de istorie și împreună să sancționăm”, se spune în descrierea evenimentului pe Facebook.

„Cerem retragerea de urgență a lui James D. Pettit din funcția de reprezentant al diplomației americane la Chișinău”, menționează într-o postare liderul mișcării unioniste, George Simion.

Totodată, reamintim faptul că în contextul afirmațiilor făcute de oficialul american, a fost inițiată și o petiție online, pentru „expulzarea ambasadorului din Republica Moldova”.

Foto: inprofunzime.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Mirabela at |

  Cred ca ii pare rau ca nu a tacut din gura).

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green