58380166_564932417328542_4395484189449781248_o

Unul dintre membrii aictivi ai organizației criminale „Borman”, condamnat la ani grei de închisoare

Unul dintre membrii activi ai grupării „BORMAN”, în vîrstă de 28 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de organizare a activității organizației criminale, contrabandă cu mijloace financiare și circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

Potrivit procurorilor, condamnatul, activând în cadrul organizației criminale sus menționate, la indicația conducătorului acestei reuniuni criminale, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova, le organiza deplasarea în Spania, unde procura hașiș în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării, care acționau la indicația liderului structurii criminale și gestiona transportarea drogurilor în Federația Rusă.

Astfel, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, bărbatul a scos prin contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova 100.000 de euro. Cu acești bani în Regatul Spaniei a procurat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș și a organizat transportarea drogurilor în Rusia.

O parte din droguri a ajuns la destinație și a fost comercializată, iar cantitatea de 46,515 kg de hașiș a fost depistată și ridicată de către organele de drept, transportatorii fiind condamnați pe teritoriul Rusiei.

Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală „BORMAN”, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în colaborare cu organele de drept ale Federației Ruse, Regatului Spaniei și României.

Procurorii PCCOCS au solicitat condamnarea inculpatului pentru faptele comise la 21 ani de închisoare. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației criminale „BORMAN”, la 20 ani de pușcărie cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, dispunând încasarea în folosul statului a contraechivalentului mijloacelor financiare scoase de pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă în sumă de 1.794.500 lei.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, maşină şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni stând josEste posibil ca imaginea să conţină: plantă şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: mâncareEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber
Foto: PCCOCS 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green