asdasdas

Va face ani grei de pușcărie după ce a impus două adolscente să practice prostituția

Vineri, 20 decembrie 2019 – Procuratura Generală anunță condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 15 ani și 6 luni a unui cetățean găsit vinovat, de Curtea de Apel Chișinău, de recrutarea și adăpostirea a două adolescente în scop de exploatare sexuală, activitate care-i genera acestuia profit financiar.

Faptele investigate de procurori au avut loc în anul 2017. Victimele aveau vârsta de 15 și respectiv 16 ani și erau în situație financiară complicată (iar una din ele era orfană). Bărbatul le-a adăpostit în apartamentul în care locuia, din motiv că acestea erau în căutarea unei locuințe pe care să o poată închiria la un preț mai mic. Așa cum nu aveau oferte de muncă în acea perioadă, inculpatul le-a implicat în practicarea prostituției. Atunci când adolescentele nu vroiau să întrețină relații sexuale ori să consume alcool, acesta le agresa verbal și fizic.

Acestea lucrau pe timp de noapte și deserveau a câte 2-3 clienți, iar în schimb primeau 300 lei. Taxa pe care o plătea un client, însă, era de 800 lei pe oră, iar banii îi primea inculpatul. Clienții apelau la serviciile acestora după ce consultau diverse pagini electronice pe care inculpatul publica anunțurile și le aducea pe victime cu taxiul la fiecare client.

Însă, după o perioadă de patru luni de exploatare sexuală, una din adolescente a depus plângere la autorități, iar bărbatul a fost reținut și plasat în arest, la solicitarea procurorilor. Acesta nu și-a recunoscut vina și a comunicat că lucra în construcție, iar seara cu acestea ieșea în oraș, dar nu le exploata sexual. În acest sens, procurorii s-au confruntat cu repetate contestări în instanța de judecată din partea acestuia, însă audierile lui și ale victimelor, declarațiile martorilor și multe alte elemente ale materialului probatoriu au dus la condamnarea acestuia de către Curtea de Apel Chișinău. După decizia judecătorilor, bărbatul a fost escortat direct în penitenciar.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green