Parteneriatul-Estic-750x421

Va fi creată Rețeaua de Cercetare a Parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic

Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, participă la Reuniunea Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul se desfășoară la Erevan, Republica Armenia, în perioada 6-7 decembrie 2018.

În cadrul reuniunii vor fi discutate programul de activități planificate pentru prima jumătate a anului 2019, precum și aspecte legate de cooperarea interparlamentară între țările din cadrul Parteneriatul Estic.

La încheierea discuțiilor, urmează a fi semnat documentul de creare a Rețelei de Cercetare a Parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic pentru realizarea cercetării și activităților analitice comune și pentru facilitarea schimbului de informații dintre acestea, la solicitare.

Documentul va fi semnat de secretarii generali ai Adunării Naționale a Armeniei, Camerei Reprezentanților și Consiliului Republicii a Adunării Naționale a Republicii Belarus, Parlamentului Republicii Moldova, Georgiei, Armeniei și Radei Supreme a Ucrainei. Actul constituie Anexa Memorandumului de la Tbilisi, semnat la 25 septembrie 2018.

Evenimentul de la Erevan este cea de-a doua Reuniune a Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic. Prima reuniune a avut loc la Tbilisi, Georgia, în perioada 24-25 septembrie.

Foto: diez.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green