monopolia

Valoarea pieței de comunicații electronice a totalizat 1,5 mlrd. de lei, în trimestrul II al anului 2019

În trimestrul II al anului 2019, volumul veniturilor provenite din activitățile desfășurate în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie mobilă și fixă, Internet mobil și fix, transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale și alte activități în domeniul comunicațiilor electronice) s-a diminuat, față de perioada similară a anului precedent, cu 5,4% și a totalizat 1 mld. 545 mil. lei, conform unui raport publicat de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Diminuarea respectivă a fost determinată de scăderea veniturilor realizate din vânzarea serviciilor de telefonie fixă și telefonie mobilă. Vânzările pe piața serviciilor de telefonie fixă au scăzut cu 17,9% și au alcătuit 116,6 mil. lei, iar cele realizate pe piața serviciilor de telefonie mobilă s-au micșorat cu 3,7% și au totalizat 785,1 mil. lei.

Totodată, veniturile realizate din vânzarea serviciilor de Internet mobil și Internet fix au crescut în perioada respectivă. Astfel, vânzările serviciilor de acces la Internet mobil au crescut cu 18,2% și au însumat 300,7 mil. lei, iar cele realizate din vânzarea serviciilor de acces la Internet fix s-au mărit cu 5,9% și au totalizat 340,4 mil. lei.

Cele mai mare venit mediu lunar per utilizator (ARPU) a fost înregistrat pe piața serviciilor de acces la Internet fix – de 177,8 lei, în scădere cu 1,4% față de perioada similară a anului trecut. Valoarea acestui indicator pe piața serviciului de Internet mobil dedicat a fost de 82,4 lei, în scădere cu 0,8%, pe piața serviciilor telefonie mobilă de 75,2 lei (-0,4%), pe piața serviciului de televiziune contra plată a fost de 40,8 lei (-1,2%), iar pe piața de telefonie fixă a constituit 35,5 lei (-15,3%).

Foto: MoldNews

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green