1455097550_1455096456_veter

Vântul puternic a deteriorat acoperișurile a zeci de case, iar 23 de localități din țară au rămas fără curent electric

În urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate mai multe situaţii de risc, informează Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În raionul Criuleni, satul Zaicana în urma intensificării de vânt au fost smulse şi deteriorate de pe acoperişul a zece case de locuit circa 111 foi de ardezie şi 42 metri pătraţi de ţiglă metalică. Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit  din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 metri de ţiglă metalică.

În capitală, condiţiile meteo nefavorabile au smuls de pe acoperişul unui bloc de locuit cu cinci nivele din bulevardul Moscovei 7/3, două plăci metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă. Comisiile pentru situaţii excepţionale convocate urmează să stabilească prejudiciile materiale înregistrate.

Potrivit datelor IGSU colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale, din cauza intensificării vântului pe data de 10 martie, 23 de localităţi din 8 raioane au rămas parţial fără energie electrică. În dimineaţa zilei de 11 martie toate localităţile au fost reconectate la curentul electric.

IGSU aminteşte că pentru ziua de 11 martie 2019 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de intensificare a vîntului. În aceste circumstanţe pompierii îndemnă oamenii să fie prudenţi şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer. În situaţii de risc persoanele pot apele de urgenţă Serviciul 112.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green