ghhj

Vânzări de droguri de 10.000 lei zilnic, pe Telegram. Procurorii le-au destructurat „afacerea”

Ofițerii Direcției Antidrog și procurorii au destructurat activitatea ilicită al unui grup de persoane specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP și etnobotanice prin intermediul magazinelor online.

Activitatea infracțională a suspecților a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acestuia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină, utilizând în scopul realizării drogurilor persoane terțe, în calitate de curieri, de operatori al aplicațiilor electronice de comunicare.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe pertinente care demonstrează că membrii grupării au creat o rețea electronică de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram.

Rețeaua era administrată de unul din membrii grupării, care era considerat operator de date, având rolul de a plasa publicitatea referitor la drogurile disponibile, prețul acestora, primirea informației de la curieri despre adresele unde au fost plasate drogurile în ascunzișuri, ulterior recepționarea comenzilor, confirmarea plăților și transmiterea cumpărătorului al coordonatelor ascunzișului de unde urmează să fie ridicat drogul. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 10 – 15 mii lei din realizarea drogurilor.

Ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute două persoane cu vârsta de 21și 24 ani, domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău. În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip, masa totală aproximativ 1 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, cartele SIM utilizate pentru crearea conturilor electronice de plată, agende cu evidența comenzilor, cântare electronice la scara mică, precum și o armă deținută ilegal.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green