foto-17.04

Verificări la stațiile terminus a microbuzelor de ruta din capitală! Oamenii legii au depistat mai multe nereguli

Angajații Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră, pe parcursul săptămânii precedente, au desfășurat verificări la stațiile terminus a microbuzelor de rută cât și la Auto Gara Sud, în contextul verificării stării tehnice a unităților de transport.

În urma verificărilor, forțele de ordine au depistat mai multe nereguli la unitățile de transport, printre care: exploatarea unităților cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum şi amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare.

În total au fost întocmite 16 procese-verbale care prevăd amenzi de la 450 lei la 750 lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. Doi administratori de firme s-au ales cu amendă în mărime de 3.000 lei fiecare, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice și 2 rute de maxi-taxi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare acestea nu au fost supuse testarii tehnice.

Totodată, forțele de ordine au identificat șoferul care în urma imaginilor video apărute pe rețele de socializare a admis încălcarea normelor de capacitate la transportarea călătorilor. Polițiștii au stabilit că acesta avea 26 de pasageri supra normă decât cel indicat în pașaportul tehnic. Șoferul în vârstă de 63 de ani s-a ales cu amendă îm mărime de 700 lei și 3 puncte de penalizare.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green