foto-taxi

Verificări la stațiile terminus de taxi! Poliția a controlat starea tehnică a unităților de transport

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră au efectuat verificări la staţiile terminus a taximetriștilor din capitală în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport. Scopul acţiunilor întreprinse este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

Polițiștii au verificat 35 unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat un șir, printre care: fisuri în parbriz, defecte în sistemul de iluminare, lipsa echipamentului necesar, numerele de înmatriculare nu corespund standardelor, reutilarea neautorizată cu gaz.

În urma verificărilor fiind întocmite 6 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 lei și 2 puncte de penalizare.

De asemenea, mecanicului firmei i-a fost aplicată amendă în mărime de 3.000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile, ridicate plăcuțe de înmatriculare și neadmiterea ieșirii în oraș a 3 unități de transport.

Poliţia capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green