vernisajul_vinului_xii

„Vernisajul Vinului” revine în această primăvară! Directorul ONVV: „La ediția curentă punem accentul pe vinurile rose de o calitate remarcabilă”

Evenimentul „Vernisajul Vinului” revine în această primăvară cu noutăți proaspete în domeniu. Ediția a XII-a, cu genericul „Vernisaj în vals de primăvară”, va avea loc pe 27 aprilie, ora 18:00, la „Capitoles Park”. 

Potrivit directorului Oficiul Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, „Vernisajul Vinului”  este evenimentul cultural care oferă pasionaților ocazia de a descoperi vinurile de calitate produse în Moldova.

„Pentru că strategia de promovare a Vinului Moldovei devine tot mai ambițioasă și mai amplă, la această ediție a Vernisajului ne-am propus să creăm un eveniment satelit, care să dea tonul sezonului de primăvară-vară pentru toți iubitorii de vin, punând accentul pe vinurile rose de o calitate remarcabilă. Acestea vor fi selectate de un panel de experți internaționali în cadrul unei competiții, intitulată la fel de simbolic „Rose Competition”, a subliniat acesta.

Ediția a XII-a a Vernisajului Vinului este parte a unei ample campanii de comunicare inițiate de ONVV, „Roses de Moldova”, care va dura până în luna iulie și va cuprinde mai multe evenimente tematice.”

Vizitatorii „Vernisajului în vals de primăvară” vor participa la degustări cu sute de vinuri de calitate premium caracteristice sezonului – albe și rosé, expuse de un număr record de companii vinicole, toate reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei. Alături de 37 de vinării consacrate, la Vernisaj vor participa în premieră și 10 vinării care se lansează în premieră pe piața locală cu vinuri de înaltă calitate.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt experți internaționali de renume, care sunt invitați în calitate de jurați la „Rose Competition”. În ajun de Vernisaj aceștia vor fi antrenați într-o degustare și un seminar tematic, în cadrul cărora vor aprecia tendințele și vor face o selecție a celor mai emblematice vinuri rosé autohtone al acestui sezon.

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă. Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate în Moldova al USAID și Guvernului Suediei.

Foto: maia.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green