p036075000302-499824

Vicepreședintele Comisiei Europene încurajează autoritățile de la Chișinău să continue reformele în justiție și sistemul bancar

În cadrul vizitei sale oficiale la Bruxelles, vicepremierul Iurie Leancă s-a întâlnit cu vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis. Principalele subiecte abordate au vizat agenda Republica Moldova – Uniunea Europeană, situația politică internă, aspectele economice, financiare și bancare din Republica Moldova.

Viceprim-ministrul moldovean a reiterat angajamentul ferm al Guvernului Republicii Moldova de implementare a Acordului de Asociere și de efectuare a reformelor aferente agendei europene. În detalii, a fost discutat subiectul îndeplinirii condiționalităților pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile moldovene să continue realizarea reformelor, în particular, în partea ce ține de reforma justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea sistemului bancar. A fost subliniată necesitatea investigării depline a fraudei bancare.

Totodată, a fost relevată importanța misiunii de evaluare din partea Directoratului General pentru Economie și Finanțe (DG ECFIN), planificată pentru începutul lunii februarie, care va trece în revistă nivelul de îndeplinire a condiționalităților incluse în prima tranșă a programului de asistență macrofinanciară.

Vicepremierul Iurie Leancă i-a adresat lui Valdis Dombrovskis invitația de a vizita Republica Moldova.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

5 Comentarii

 1. Alexei8 at |

  Acum Moldova are nevoie cel mai mult de susținere din partea partenerilor strategici de dezvoltare, pentru a reuși modernizarea și dezvoltarea economică a țării.

  Reply
 2. Anonymous at |

  Principalul ca guvernanții de la Chișinău să audă.

  Reply
 3. Dragos at |

  Asta inseamna de fapt: – Bai ineptocratilor, bai criminalilor, bai zbuCiumatilor, bai holopilor ai Pegrei plahoide, bai mincinosule pd-rast marLeanca, suntem cu ochii pe voi! In fine, cine este Leanca? O piesa de mobilier vechi, un dulap coltar, o maimutica cu curul rosu. Mai exact, Muza pentru Idiotul. Muca insarcinata sa-l cosmetizeze pe interlopul cocainator si sa-l re-prezinte ca pe Maica Precista, ca pe o icoana fakkatoare de minuni…parsive. Asta face gloaba troiana marLeanca: raspandeste in UE duhoarea sfantei Starpituri Plaha.

  Reply
 4. Viorel at |

  Am mari așteptări de la Leancă și sper că va apropia mult Moldova de UE și de ce nu în cel mai scurt timp să avem șanse reale ca cei de la Bruxelles să ne accepte cererea de aderare la comunitatea europeană !

  Reply
 5. nina at |

  Poftim pozitia UE-ului dar nu cum ne deseneaza povestile alt de Maia si Nastase.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green