media_151301113330182800

Viceprimarul din Bubuieci a fost reţinut de CNA în dosarul deposedării Primăriei de terenuri

Viceprimarul comunei Bubuieci, Leonid Umaneț, a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori în dosarul deposedării Primăriei de patru terenuri, prejudiciul cauzat estimându-se la aproximativ 1.000.000 de lei. Acesta se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore.

Citiți și: Secretarul Consiliului Primăriei Bubuieci şi un complice al acestuia, reţinuţi! Sunt suspectați că ar fi prejudiciat bugetul public local cu un milion de lei

Potrivit materialelor cauzei, viceprimarul, împreună cu secretarul Consiliului şi un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri, ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, iar ulterior le-a vândut acele loturi.

După ce au intrat în posesia bunurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului care, în cele din urmă,  le-a vândut unor terţi.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru abuz de serviciu, infracţiune care se pedepseşte cu  amendă în mărime de până la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Foto: bubuieci.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green