viceprimarul-vlad-cotet--vizat-in-cadrul-perchezitiilor-cna--a-fost-dus-la-spitalul-de-urgenta-1464176288

Viceprimarul Vlad Coteț și alți doi funcționari publici, reținuți în urma perchezițiilor de astăzi de la Primărie – (VIDEO)

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat în dimineața zilei de astăzi 12 percheziții la birourile, domiciliile și în automobilele unor funcționari ai Primăriei Chișinău în cadrul a zece dosare penale. În rezultat, 5 persoane au fost reținute pentru 72 de ore, având statut de bănuiți. Este vorba despre șeful-adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Radu Blaj, viceprimarul Vlad Coteț, un inspector principal al Inspecției de Stat în Construcții și doi intermediari.

Potrivit şefului Direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, în dosarele respective se examinează infracțiuni de corupere activă și pasivă, trafic de influență, depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, acțiuni exprimate prin urgentarea perfectării și eliberării actelor pentru privatizarea încăperilor nelocuibile, schimbarea statutului unor terenuri și recepția finală a obiectivelor.

„La începutul anului curent, Centrul Național Anticorupție s-a autosesizat în privința comiterii unor ilegalități la procedura de dare în exploatare a unor construcții. Ca rezultat, a fost intentat un dosar penal, fiind întreprinse un șir de măsuri procesuale, inclusiv cu caracter secret. După obținerea probelor s-a luat decizia, în comun cu Procuratura Anticorupție, de a efectua percheziții la persoanele antrenate în ilegalitățile comise”, a menționat Zumbreanu în cadrul unui briefing de presă susținut la sediul CNA.

Șefului Direcţiei urmărire penală a CNA a menționat că suma maximă transmisă în calitate de mită funcționarilor vizați este de 12.000 de euro.

Totodată, acesta a precizat că viceprimarul a fost transportat la Spitalul de Urgență, după ce a solicitat ajutor medical, restul persoanelor reținute aflându-se în custodia Centrului Național Anticorupție.


Foto: unimedia.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green