morari

Viorel Morari: Platon și Filat n-au spus nimic despre Plahotniuc

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, înlăturat temporar de la conducerea instituției, afirmă că oamenii legii au mers de mai multe ori în penitenciar la omul de afaceri Veaceslav Platon, care insista să facă declarații în dosarul furtului miliardului.

Potrivit lui Morari, în timpul audierilor, Platon nu a spus niciodată nimic despre implicarea lui Vladimir Plahotniuc în schema de devalizare a celor trei bănci și ar exista procese-verbale care demonstrează acest lucru.

Viorel Morari recunoaște că declarațiile făcute de fostul premier Vlad Filat în plenul Parlamentului despre implicarea lui Plahotniuc erau suficiente pentru a porni un proces penal, dare „ele nu conțineau substanță”, motivează procurorul.

Pe de altă parte, declarațiile lui Ilan Șor despre Vlad Filat „aveau substanță pentru că conțineau concret suma când a fost dusă și în ce circumstanțe”.

Morari afirmă că dosarul penal pe numele lui Plahotniuc în care este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari a fost pornit acum, pentru că oamenii au acceptat să depună mărturii împotriva lui.

„Când e vorba de o persoană influentă nimeni nu vrea să facă declarații. Vă închipuiți când Plahotniuc era șef al partidului sau coordonator al altor partide că făcea cineva declarații? Eu ulterior cu ce să mă duc în judecată?”, a întrebat retoric Morari în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit procurorului, finalitatea dosarului lui Plahotniuc depinde foarte mult de informațiile care vor veni din alte state în urma cererilor de comisii rogatorii.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green