12045507

Vitalie Pârlog este noul director al SIS! Parlamentul a aprobat astăzi numirea acestuia în funcție

Vitalie Pârlog a fost numit astăzi de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Candidatura a fost susținută de 55 de deputați din cei prezenți la ședință, iar hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Potrivit procedurii legislative, inițiativa de numire în funcție de director al Serviciului de Informații și Securitate este semnată de cel puțin 10 deputați, avizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și propusă Legislativului de Comisia juridică, numiri și imunități.

Proaspăt învestit în funcție, șeful SIS a depus jurământul în plenul Legislativului. În conformitate cu legislația în vigoare, mandatul acestuia va avea o durată de cinci ani.

Vitalie Pârlog s-a născut la 28 iulie 1974, în orașul Nisporeni. Are studii în drept internațional Activitatea profesională și-a început-o în anul 1993 în calitate de consultant juridic la o companie privată internațională. În perioada anilor 1997-2001 activează în funcția de consultant principal în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Serviciul acte ale Președintelui. În perioada anilor 2006-2009 a fost ministru al Justiției, iar în prezent exercită funcția de președinte al Comisiei pentru Controlul Fișierelor Interpol.

Amintim că mandatul fostului director al SIS, Mihai Balan, a expirat la data de 25 octombrie curent.

Foto: sputnik.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  S-a făcut :!: :oops:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green