f

Vize falsificate, depistate în documentele a două moldovence deportate din Israel

În pașapoartele a două moldovence, deportate din Israel, polițiștii de frontieră au depistat vize falsificate. Descoperirea acestora a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău.

Cu ruta aeriană „Tel Aviv-Chișinău” au sosit în țară cele două cetățene ale Republicii Moldova de 47 și 50 de ani, care au fost deportate de autoritățile din Israel. În timpul verificării pașapoartelor, polițiștii de frontieră au observat mai multe semne de falsificare a vizelor israilitene aplicate în ambele documente. Cercetarea minuțioasă, cu ajutorul tehnicii din dotare, au confirmat suspiciunile de fals ale acestora.

În cadrul audierilor, moldovencele au declarat că în Israel au apelat la o conațională pentru a le ajuta să-și perfecte aceste vize. Despre faptul că sunt contrafăcute nu cunoșteau, deși presupuneau că ar fi fost ilegal obținute.

Polițiștii de frontieră din SPF Aeroportul Internațional Chișinău au pornit proces penal, conform căruia moldovencele riscă amenzi de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green