dfh

Vizitele cetățenilor la Parlament pot fi programate deja online

Procedura de vizitare a Parlamentului a fost simplificată. Legislativul a lansat o platformă on-line, care va facilita accesul pentru tururi ghidate și va aduce Parlamentul mai aproape de oameni.

Doritorii de a vizita Parlamentul pot accesa platforma, înregistra, completa formularul pentru vizită și bifa data și ora la care intenționează să beneficieze de un tur ghidat. Ulterior, după recepționarea și examinarea formularului, ei vor fi informați despre data și ora vizitei. Platforma are un modul pentru programarea on-line a vizitelor de informare prietenos persoanelor cu dizabilități.

Parlamentul Republicii Moldova organizează tururi ghidate pentru toți doritorii de a vizita instituția și de a afla informații despre procesul legislativ. Vizita va putea fi planificată cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data planificată. Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil.

Vizitatorii sunt însoțiți de un ghid pe toată durata vizitei în Parlament. Turul ghidat, desfășurat în limbile română, rusă și engleză, cuprinde Muzeul Parlamentului, Sala Europa și spațiile adiacente, precum și sala de ședințe plenare. Întreg turul durează aproximativ o oră. Vizitele la Parlament sunt gratuite și au loc pe parcursul întregului an, de luni până miercuri.

Doritorii pot opta pentru vizite de informare ghidate, vizite cu asistare în timpul ședințelor plenare, vizite în cadrul zilelor ușilor deschise, vizite de studiu, întâlniri individuale cu deputații.

Anual, Parlamentul este vizitat în medie de 7.000 de persoane. Programul de vizite a fost lansat în 2014, iar, până în prezent, peste 32.000 de persoane au vizitat Parlamentul.

Foto: vizite.parlament.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green