DwaWuuiXgAEwI5M

Yodli va fi mascota Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020

Cu un an înainte de startul ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020 care vor avea loc la Lausanne, în Elvetia, organizatorii au lansat mascota competiției – Yodli, scrie Comitetul Olipic și Sportiv Român. 

Proiectată de studenți de la o școală locală de artă, mascota Yodli reprezintă un animal hibrid, compus din câteva animale emblematice care trăiesc în munții elvețieni: o vacă, o capră și un câine St. Bernard. Caracteristicile și relațiile lor diferite cu mediul sunt încorporate în Yodli, care semnifică diversitatea participanților la JOT Lausanne 2020.

La realizarea mascotei au contribuit 140 de elevi de la Eracom, o școală locală de artă și comunicare, diferite proiecte fiind prezentate școlarilor din Lausanne și din zonele înconjurătoare, pentru a obține feedback și a adapta mascota.

La final, un număr de 500 de tineri sportivi elvețieni cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani au votat varianta preferată, Yodly fiind mascota câștigătoare.

Foto: Twitter

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Frumos…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green